Avasco Industries
Innovation through metal sheet processing

Company

Avasco Industries NV werd opgericht in 1969 te Diksmuide en was gespecialiseerd in de productie van metalen opbergsystemen voor huishoudelijk, industriële , kantoor en bibliotheek toepassingen.

Sinds 2001 maakt Avasco Industries deel uit van de Vergalle Group met een omzet van om en bij de 175 miljoen EUR en 500 medewerkers. Avasco Industries NV beschikt over ruim 30.000 m² productieruimte op twee locaties, heeft een team van 45 medewerkers en realiseert een jaaromzet van 25 miljoen EUR binnen 4 divisies;

<> Shelving
<> Solar
<> Subcontracting
<> Sprinkler water tanksDe shelving divisie is marktleider in verschillende Europese landen, in het doe-het-zelf marktsegment. Belangrijkste klanten zijn grootdistributeurs in het DIY segment en het segment van de voedingsdistributie, postorderbedrijven, industriële magazijninrichters en industriële productiebedrijven. Naast de productie van rekken kwam hoe langer hoe meer de vraag om ook andere metalen onderdelen te produceren in toelevering.

Vanuit deze achtergrond ontstond in 2003 Avasco Subcontracting. Intussen zijn wij in toelevering actief op de Europese markt. Onze specialiteit is plaatbewerking : ponsen, laseren, plooien, perswerk ,…en dit met een zeer geavanceerd machinepark. Met onze jarenlange ervaring in de plaatbewerking wordt er gewerkt aan innoverende producten die ontworpen worden met de meest moderne technologieën.

Een voorbeeld van een succesvol product is de AvaSolar-Roof, een Low ballast montageframe om zonnepanelen te plaatsen op platte daken of daken met een kleine hellingshoek.

De sprinkler divisie is marktleider in de Benelux in industriële watertanks. Avasco Sprinkler levert een volledig en compleet afgewerkte watertank. Verschillende systemen kunnen worden aangewend in functie van de vraag. Door ons eigen ontwerp en fabricage kunnen we de flexibiliteit bieden die deze markt vraagt.